Krótka odpowiedź
To zależy od Ciebie. „Usuń z historii” usuwa tylko wpis na Twoim Macu. „Usuń plik zdalny” usuwa też obiekt z bucketu.
Obie czynności są dostępne w Bibliotece, gdzie usunięcie pliku zdalnego wymaga najpierw potwierdzenia. Możesz tam też zaznaczyć kilka przesłanych plików i usunąć ich pliki zdalne za jednym razem. Menu „…” przy każdym ostatnio przesłanym pliku w panelu na pasku menu również ma szybką opcję Usuń.
Usunięcie pliku zdalnego od razu unieważnia jego link (lub po wygaśnięciu pamięci podręcznej CDN), co przydaje się, gdy udostępnisz nie ten plik.