Aktar gebruiken

Als ik een upload uit de geschiedenis verwijder, wordt het bestand dan ook verwijderd?

Kort antwoord

Dat bepaal jij. ‘Verwijder uit geschiedenis’ vergeet alleen de vermelding op je Mac. ‘Verwijder extern bestand’ verwijdert ook het object uit je bucket.

Beide acties vind je in de Bibliotheek, waar het verwijderen van een extern bestand eerst om bevestiging vraagt. Je kunt daar ook meerdere uploads selecteren en hun externe bestanden in één keer verwijderen. Het menu ‘…’ naast elke recente upload in het menubalkpaneel heeft ook een snelle optie Verwijder.

Als je een extern bestand verwijdert, werkt de link meteen niet meer (of zodra de CDN-cache verloopt), handig als je het verkeerde bestand hebt gedeeld.