Prywatność i bezpieczeństwo

Gdzie jest przechowywana historia przesyłania?

Krótka odpowiedź

Tylko na Twoim Macu. Aktar prowadzi lokalny zapis nazw plików, linków, rozmiarów i dat oraz małe miniatury. Nic nie jest synchronizowane z serwerem.

Oryginalne pliki nigdy nie są kopiowane do Aktara. Miniatury to małe obrazy, najwyżej 320 pikseli na dłuższym boku, przechowywane w folderze pamięci podręcznej aplikacji, a „Usuń z historii” usuwa zarówno wpis, jak i jego miniaturę.